Εκείνο που βλέπω εγώ είναι η τεράστια διαφορά ανάμεσα στην D300 και την D800.
Ωραία φωτογραφία. αλλά μπροστά στην χθεσινή, ας πούμε απο το Μοναστηράκι δεν είναι και αυτό έχει να κάνει αποκλειστικά με την απόδοση των 2 μηχανών, ο φωτογράφος είναι μάστορας έτσι και αλλοιώς.
H τεραστια διαφορα Νικο ειναι στους φακους,το μοναστηρακι ειναι τραβηγμενη με τον 14-24 ενω αυτη με τον 18-200.Τωρα για τα σωματα σιγουρα υπαρχουν διαφορες αλλα πραγματικα δεν ξερω εαν αξιζε τοσο μεγαλο κοστος για το σωμα της D800....
Mεχρι πριν λιγους μηνες φωτογραφιζα με τον Nikkor 18-200,οταν τον περασμενη Ιουλη εκανα ενα ταξιδι στην Μυκονο χρησιμοποιησα αποκλειστικα τον Nikkor 14-24.Οταν γυρισα σπιτι και αρχιζα να βλεπω τι ειχα βγαλει μπορω να πω οτι ειχα μεινει εκπλητκος απο το αποτελεσμα φοβερη λεπτομερια ακομα και σε διαφραγμα F/2.8 ,σε 2-3 φωτογραφιες που ειχα βγαλει με πολυ υψηλα ISO ακομα και εκει εβλεπα πολυ λεπτομερια πραγμα που δεν μου εδινε ο παλιος φακος.Τωρα για την μηχανη ακομα δεν μπορω να πω κατι...απο δευτερα θα της κανω ενα καλο τεστ και θα σας πω εντυπωσεις παντως μεχρι στιγμης η αληθεια ειναι οτι δεν ξετρελαθηκα για τα χρηματα της...
Περιμένω το απότέλεσμα του τέστ, γιατί έχω αρχίσει να ψάχνω τον αντικαταστάτη της D300, για τον φακό ήξερα ότι είναι διαμάντι, αλλά δεν περίμενα τέτοια διαφορά.
O φακος Νικο πραγματικα ειναι κορυφαιος,το μονο μειων για μενα ειναι η παραμορφωση του...δεν κανει για κτιρια τα σκοτωνει στα 14mm, στο 24mm εισαι σε ικανοποιητικα επιπεδα.Εαν τραβας τοπια - φυση εκει δεν εχεις θεμα στα 14mm Nαι πλεον η D300 παλιωσε...εκει που μπορω να πω οτι εχει τρελη διαφορα D300 με D800 ειναι στην εστιαση εχει απιστευτα γρηγορο Focus η διαφορα μεταξυ των 2 μηχανων ειναι κατι παραπανω απο αισθητη.Καθως και η λειτουργια HDR που διαθετει η D800 ειναι απιστευτη!!!Στις νυχτερινες ληψεις γλιτωνεις πολυ δουλεια σε επεξεργασια πραγματικα με κερδισε το κακο για να τραβηξεις HDR πρεπει να γυρισεις την ποιοτητα σε TIFF και εκει το ενα αρχειο παει 107mb περιπου
για'μενα 80% ειναι ο φακοs & 20% το σωμα
Αλλα το μεγαλυτερο μυστικο...ειναι να μαθη καποιοs και να εξαντλη τιs Δυνατοτητεs kαθε Εργαλειου που εχη στα χερια του(αλλα και τιs τσεπηs του βεβαια)
Σε ιδανικεs συνθηκεs φωτισμου λιγο/πολυ τα αποτελεσματα ειναι αρκετα καλα....το προβλημα ειναι οταν πεφτη το σκοταδι...και να μην εχηs καποιο φλαs.....